Ножі кременецького студента мають попит по всій Україні 📷

Ножі студента Тернопільщини мають попит по всій Україні (фото)Не просто ножі, а витвори мистецтва своїми руками створює 19-річний студент Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Т. Шевченка Микола Мельник.

Хлопець зробив собі ім’я, адже його ножі створені з високоякісних матеріалів. До того ж зроблені дуже якісно, що виглядають не як повсякденні предмети, а як невеличкі шедеври.

Як розповів юний умілець, від початку праці за ножами й до сьогодні він постійно удосконалює свою майстерність.

—  З 17 років почав робити ножі своїми руками. На один виріб раніше йшло до місяця, потім – до тижня, а вже зараз витрачаю 1,5-2 дні. Опановував майстерність створення ножів самотужки. Ще з дитинства фанатів цими предметами – мріяв мати гарного ножа. На жаль, у шкільні роки не вистачало фінансів, щоби придбати якісний, тож це спонукало спробувати зробити їх самому. Пам’ятаю, перші ножі в мене вийшли не надто хороші, проте за певний час наловчився робити їх такими, як треба. Потім знайшлися покупці на мої вироби, що підштовхнуло почати виготовляти предмети більшими партіями. Надалі покупців не меншало, а тільки зростало, —  поділився студент.

Микола жартує, що він, наче чоботар без чобіт, адже в нього замовляють стільки виробів, що й собі не встигає залишити ножа. Все розкуповують! А клієнтів у парубка багато по всій Україні.

—  Для ножів використовую різну деревину – грецький горіх, чорний граб, сатин. За роки роботи я знайшов постійних постачальників, у яких замовляю як якісну сталь, так і деревину. Коли підходжу до роботи, насамперед починаю займатися сталлю – розковую її, роблю форму, обточую. Наостанок заполіровую, щоби блистіла, як дзеркало! Потім переходжу до ручок виробів – надаю їм потрібної форми, обточуючи та склеюючи. Деревину також просочую спеціальними речовинами, аби вона не гнила та завжди була стійкою. Щоби мої ножі нічого не боялися – ні сирості, ні пересушення, ні паразитів! Після полірування ножики готові перейти до рук клієнтів, —  зазначив юнак.

Хлопець зазначив, що ціна його ножів залежить насамперед від видів деревини, яку використовує для роботи. Якщо вироби зроблені з дерева, яке юнак заготовляє самотужки, вартість складає 600-700 гривень. А ціна на ножі з купленого дерева коливається від 900.

viber_image_2019-02-07__20.13.16.jpg
viber_image_2019-02-07__20.12.42.jpg
viber_image_2019-02-07__20.13.37.jpg
viber_image_2019-02-07__20.12.21.jpg

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення