Що відбувається з парою гривня-долар? Чому «американець» дешевшає?

Посилання
На ринку спостерігався дефіцит покупців валюти з одночасним надлишком бажаючих її продати. Цього тижня курс долара до гривні знижуватиметься. На міжбанку валюта буде торгуватися близько 27,1 грн за дол. Готівковий долар становитиме 27-27,3 грн.

"Долар до гривні знижувався досить стійко протягом усього минулого тижня. На ринку спостерігався дефіцит покупців валюти з одночасним надлишком бажаючих її продати. У понеділок наклалося ще стиснення ресурсів у гривні", - пояснив аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.
Нацбанк запланував купувати по $15 млн у день, щоб наростити міжнародні резерви у I-II кварталах 2019 року. Раніше купував по $10 млн. "Обсяги міжбанківського ринку без урахування участі Нацбанку минулого року зросли на 38% - до $117 мільярдів. Регулятор висловлює впевненість, що його операції впливатимуть на формування курсу мінімальним чином.
Очевидно, що без операцій НБУ курс долара був би ще нижче. Але не менш очевидна і необхідність нарощувати резерви, щоб в майбутньому погашати зовнішній борг. Хоча б частково робити це за рахунок власних коштів", - підсумовує аналітик.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення