Духовна православна семінарія в Кременці в 1919-1939 роках 📷


Нове видання від місцевих авторів: "Духовна православна семінарія в Кременці в 1919-1939 роках"

Книга про життя, навчання, боротьбу та службу –  ректорату, викладачів і семінаристів у непрості роки минулого століття. Це вже не перше видання авторів Валентини Шпак та Василя Олійника. 
Презентували книгу 23 січня у бібліотеці Кременецької педакадемії. Це п'ятий том  серії книг "Кременеччина: минуле й сьогодення".

Автори книги присвятили її тим, хто працював та навчався в духовній православній семінарії, котра функціонувала у Кременці в 20-30 роках минулого століття. Не варто плутати із Волинською духовною семінарією РПЦ, яка діяла в Кременці у приміщенні колишнього єзуїтського колегіму та ліцею в період з 1831 по 1902 роки.
У книзі багато фактів  викладено вперше. Раніше було небезпечно розповідати правду про події тих часів. Найцінніше у цій книзі, що про події того часу можна взнати із розповідей очевидців сучасників.
Автори згадали про 140 особистостей із числа викладачів, вихованців та випускників, котрі зробили свій внесок в релігйне, громадсько-політичне та освітньо-культурне життя. Значна частина згадуваних людей, які отримли священницький сан приймали участь у визволиних змаганнях проти різноманітних окупантів України. 
Видання ілюстроване рідкісними фото цієї епохи. Книга поділена на тематичні розділи. 
Поціновувачі історичної та краєзнавчої літератури краю  підтримали авторів на презентації книги.
Вартість такого видання 200 грн.
Придбати її можна у авторів Василя Олійника та Валентини Шпак .
Тел для довідок: 067-175-97-60

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення