Хто влаштував транспортну проблему на Кременеччині?

Хто влаштував транспортну проблему на Кременеччині
На зупинку рейсових автобусів до Кременця скаржаться мешканці кількох сіл - найвіддаленіше з них близько 30 км. Люди в розпачі і погрожують перекриттям дороги.
Активісти вимагають у влади негайно забезпечити перевезення пасажирів. В іншому разі залишити теплі кабінети і власними автівками перевозити людей. Ті ж обіцяють: автобуси вже 7 грудня відновлять роботу. 
На Кременеччині раптово і без попередження зупинились рейсові автобуси, які курсували  від райцентру до кількох сіл. Про це в соцмережах повідомив активіст Ярослав Шуляк. Отримав кілька телефонних дзвінків - виявляється в Кременецькому районі Тернопільської області за незрозумілими для місцевих жителів причинами відрізано від цивілізації кілька населених пунктів, - пише Ярослав Шуляк. - Мова йде про раптову зупинку всіх рейсових пасажирських перевезень з м. Кременець в села: Підгора, Града, Кімната, Комарівка, Гаї, Крижі Кременецького району. 
Найвіддаленіше з перерахованих сіл від міста - близько 30 км. З ще одного джерела інформації активістові стало відомо, що автобусів на даних маршрутах не буде як мінімум до нового року, а це майже повний календарний місяць. Люди погрожують пікетами Раніше автобуси на даних маршрутах були бідовенькі, схожі на той, яким їздили Шарапов і Жиглов у фільмі "Місце зустрічі змінити не можна", але з огляду на те, що Кременеччина в рамках декомунізації не змогла їх замінити на сучасні аналоги Українського виробництва - особливого обурення в пасажирів ці музейні експонати не викликали, - іронізує Ярослав Шуляк. 
Тепер люди в розпачі, називають це відвертим геноцидом. Підіймати галас поки що побоюються. Просять допомогти... Кому прийшло в голову таке зробити, а головне - де контроль з боку місцевої влади? – пише Ярослав Шуляк. - Не буду зараз перераховувати, що для місцевих жителів це відсутність можливості не те що вчасно, а й взагалі хоч якось добратися на роботу в м. Кременець, вчителям та вихователям з міста - добратися в сільську школу чи дитсадок, а медична реформа взагалі залишила без ліків першої необхідності всі сільські медпункти і за ними тепер треба їздити в місто. 
Активіст звертається до органів державної влади та місцевого самоврядування: «Скоординовуйтесь і вже сьогодні повертайте автобуси на дані маршрути! А якщо це вам не під силу - беріть своїх кабінетних побратимів, попередньо взявши на роботі вихідні за власний рахунок, приїжджайте і самі возіть людей на своїх іномарках за графіками рейсових автобусів. Влада для народу - іншого я не бачу". Написали три депутатські звернення на ім'я пана Козубського, щоб допоміг розібратися в даній ситуації, - пише в коментарях Тетяна Шемчук. - Завтра піду з тими зверненнями до районної адмінстрації. Чи вийде щось з цього – не знаю. Але вважаю, що якщо за кілька днів нічого не зміниться, потрібно буде збиратися у великий гурт, їхати до районної адміністрації і блокувати всім перевізникам дорогу, поки хтось не зверне на нашу проблему уваги і не допоможе її вирішити. 
Влада обіцяє: від 7 грудня автобуси ходитимуть В чому причина зупинки і коли рейси до сіл відновлять – ми поцікавились в Управлінні регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства Тернопільської обласної державної адміністрації. Очільник структури Леся Серетна запевнила, що рейсові маршрути – компетенція суто районної влади. Начальник управління економічного розвитку Кременецкої райдержадміністрації Роман Березовський визнав, що проблема була. Проте запевнив, що від 7 грудня транспорт ходитиме. Завтра (7 грудня – прим. авт.) маршрут буде відновлено, - запевнив Роман Березовський. - Були деякі питання з оформленням документів з перевізником, що обслуговує даний маршрут. Всі питання вирішено. І вже завтра транспортне сполучення з даними селами відновиться.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення