На Кременеччині ввели карантин через сказ тварин


В одному з сіл Кременеччини ввели карантин через сказ тварин

28 грудня перший заступник голови райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій РДА щодо сказу тварин у деяких населених пунктах району.

Було вирішено оголосити неблагополучним щодо захворювання на сказ і накласти карантинні обмеження на село Великі Бережці. І вважати загрозливими на сказ село Малі Бережці та польові й лісові угіддя, прилеглі до села. Про це повідомляє сайт Кременецької РДА.

Кременецькому районному управліню Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області рекомендовано розробити план заходів із оздоровлення від сказу тварин на території карантинних та загрозливих зон. Також затверджено заходи щодо ліквідації сказу в селі Ввеликі Бережці.

Крім того, зобов’язано голів сіл, міст та об’єднаних територіальних громад посилити проведення профілактичних заходів боротьби зі сказом в усіх населених пунктах району і організувати контроль за дотриманням правил утримання собак і котів у населених пунктах району.

Головному лікарю РКЛ рекомендовано посилити контроль за наданням антирабічної допомоги людям. А жителям  району рекомендують дотримуватись заходів особистої безпеки при поводженні з хижими тваринами.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення