Війна у Чорному морі: Всі кораблі ВМС України виходять в море

Prefiks Blog
У зв’язку з агресією РФ у Чорному морі весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Про це повідомляє «Український мілітарний портал» Міноборони.

«Весь склад Військово-морських сил України підняли по тривозі. Всі кораблі та судна виходять в море», – повідомляє видання.
Нагадаємо, станом на 22.20, за оперативною інформацією російським спецназом захоплено малий броньований артилерійський катер «Бердянськ» і рейсовий буксир «Яни Капу», які буксируються.

Малий броньований артилерійський катер «Нікополь» заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

Як вже повідомлялося, російський спецназ захопив три військові українські кораблі в Азовському морі.

Нагадаємо, станом на 20:28, після виходу з 12-мильної зони катери Прикордонної Служби ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України.

Раніше повідомлялося, що станом на 19-00 25 листопада після початку руху на вихід корабельної групи ВМС ЗС України з Керченської протоки російські кораблі та катери розпочали переслідування та в ультимативній формі вимагають зупинитися під загрозою застосування зброї.

Нагадаємо, Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко оцінив обстановку біля Керченської протоки як «складну й напружену», але запевнив, що на українських бронетанкових катерах панує бойова готовність.

Як повідомлялося російський корабель «Дон» пішов на таран українського рейдового буксира «Яни Капу». Воронченко зауважив, що буксир таранили не один раз, а двічі. Крім того, представники російських ВМС близько 15 разів на небезпечну відстань наближалися до українських суден. Командувач ВМС назвав це «типовою провокацією з боку Росії».

До провокацій, за словами адмірала, вдавалися і вертольоти Ка-52, які ВМС раніше зафіксувало над своїми суднами.

На питання, чи мали українські катери змогу застосовувати зброю у відповідь на провокацію з боку російських суден, командувач відповів, що ВМС «буде чітко використовувати всі норми морського міжнародного права».

Як це було - російські військові таранять український корабель

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення