У Почаєві не передали землю ченцям Московського патріархату


Депутати Почаївської міської ради відмовились передавати землю у користування ченцям Почаївської Свято-Успенської Лаври. На 2,5 га землі претендували ченці Московського патріархату.

Спочатку скандал навколо православної святині розгорівся декілька тижнів тому. Тоді стало відомо, що споруди Почаївської Лаври дивним чином перейшли у довгострокове користування Московському патріархату. Пізніше з’ясувалося, що ченці хочуть отримати землю навколо святині.
Наразі правоохоронці вже розслідують дії державного реєстратора, який свого часу передав релігійний комплекс у користування Московському патріархату.  Міністерство культури, який є власником цих споруд, вимагає у Мінюсту скасувати його дії.
Нещодавно співробітники поліції розпочали вивчати відео, яке опублікували активісти. На записі нібито видно, як ченці намагаються підкупити одного із депутатів міської ради.
Нагадаємо, на Тернопільщині триває розслідування щодо законності передачі Московському патріархату права на користування Почаївською лаврою.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення