Почаївську лавру захищатимуть від передачі у постійне користування УПЦ МП


19 листопада, о 15:00 годині в прес-центрі Українського дому “Перемога” (бульвар Тараса Шевченка, 27, Тернопіль) відбудеться прес-конференція стосовно передачі споруд та земель Почаївської Свято-Успенської лаври у постійне користування УПЦ МП.

Учасники прес-конференції: представники обласних організацій ВО “Свобода, Національного корпусу, Правого сектору та депутати Почаївської міської ради.

Мета заходу базується на тому, що 20 листопада у Почаєві проходитиме сесія міськради, на якій одним з питань є можливий повторний розгляд питання надання дозволу на користування 2,5 га земель комунальної власності Почаєва навколо релігійного комплексу намісникам Московського патріархату.

Разом з тим, керівники націоналістичних організацій обговорять факти корупційних діянь керівництва Почаївської Свято-Успенської лаври.

Ще одним не менш важливим питанням прес-конференції є передача шістьох історико-архітектурних споруд лаври у постійне користування Московському патріархату. Зазначимо, що за процедуру передачі відповідальний державний реєстратор КП “Струсівське” Андрій Яремко.

За фактом нелегальної реєстрації слідче управління поліції Тернопільської області вже порушило кримінальне провадження. В свою чергу, Міністерство Культури вимагає скасувати дане рішення. А у Струсівській сільській раді з ініціативи депутатів ВО “Свобода” та за активної позиції “Правого сектору” і “Національного корпусу” вже створено комісію, яка відповідатиме за припинення діяльності комунального підприємства шляхом ліквідації, а також притягнення  директора КП Пацулу Василя до дисциплінарної відповідальності.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення