На Кременеччині п’яний депутат покалічив людей

У Кременецькому райсуді минулого тижня прозвучав вирок для 49-річного депутата Великобережецької сільської ради, який, будучи за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння, виїхав легківкою на тротуар та збив двох кременчан – чоловіка та жінку.

Подія трапилася ще у квітні минулого року. Водій не втікав, викликав «швидку». Він був на службовій автівці – працював водієм-охоронником у ПП «Явір-2005» (ця фірма зареєстрована у Полтаві).
У судовій залі обвинувачений визнавав вину. Втім, аби якось її спокутувати, скажімо, сплатити покаліченим якусь компенсацію, не доклав зусиль. Відтак потерпілі вимагали суворо його покарати й засудити до реального позбавлення волі. Чоловік та жінка також заявили до ПП «Явір-2005» цивільні позови про відшкодування моральної шкоди – по 200 тисяч гривень кожен.
Втім, страждання від каліцтв суд оцінив у набагато менші суми: чоловікові – 15 тисяч гривень, жінці – 20 тисяч гривень.
Сам винуватець теж обійшовся переляком. Його засудили до так званого умовного покарання: до трьох років обмеження волі з відстроченням та іспитовим терміном на два роки. Мабуть, засмутило його лише додаткове покарання: позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів строком на два роки.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення