На одному з перехресть у Кременці встановили хрест 📷

Благочестива традиція встановлення Поклінного Хреста на роздоріжжях, при в’їздах до населених пунктів, на помітних місцях є досить давньою. Для православних вірян Чесний Хрест – символ перемоги любові нашого Спасителя Ісуса Христа над гріхом та смертю.

У неділю 21 жовтня 2018 року у місті Кременець було звершене урочисте освячення придорожнього хреста на одному із перехресть міста. Чин освячення звершив митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій. Архієрею співслужив сонм священників благочиння.
Хрест був встановлений за сприяння настоятеля храму в честь Живоносного Істочника (урочище «Божа гора») – протоієрея Георгія Казмірука.
Після освячення по благословінню Блаженійшого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України всі присутні отримали іконки, де зображені святий рівноапостольний князь Володимир та апостол Андрій Первозванний.
Під час проповіді митрополит Сергій наголосив на тому, щоб віряни намагалися нікого не засуджувати, а каятися в своїх гріхах, тим самим примножувати добро, любов та милосердя.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення