Шахістка з Почаєва знову стала чемпіонкою області

Шестирічною дівчинка пішла на навчання у перший клас Почаївської ЗОШ, відвідувала гурток у Почаївському будинку дитячої творчості, стала учасником турніру в шаховому клубі «Гамбіт» у м. Тернопіль, де отримала IV розряд.
Переможець багатьох шахових турнірів України, талановита землячка з Почаєва Віра Венжинович  вп’яте стала чемпіонкою області. Нещодавно вона впевнено підтвердила свій високий спортивно-творчий рівень, виборовши перше місце на триденному чемпіонаті області із шахів у Тернопільському шаховому клубі «Авангард».

Ще маленькою Віра Венжинович слухала і виконувала українські народні пісні, які їй наспівували рідні бабусі і дідусі. До співу в неї виявлявся своєрідний душевний потяг. Та у майже п’ятирічному віці вона захопилася грою в шахи. Тоді батьки говорили їй про їх бажання словами Луція Сенеки «Зроби перший успішний крок – і ти зрозумієш, що не все так страшно».

Шестирічною дівчинка  пішла на навчання у перший клас Почаївської ЗОШ, відвідувала гурток у Почаївському будинку дитячої творчості, стала учасником турніру в шаховому клубі «Гамбіт» у м. Тернопіль, де отримала IV розряд.

«Після того, як я стала переможницею на турнірі в клубі «Гамбіт», серйозно захопилася грою в шахи. Стараюся  постійно перебувати у пошуку, розумнішати, мудрішати, результативно зростати. Допомагає мені тренер із шахів Валентин Анатолійович Лещук», – говорить Віра Венжинович.

Віра провела переможну гру в шахових турнірах «Різдвяне Мукачеве» (Закарпатська область), «Метагалактичний пішак» (м. Чорноморськ Одеської обл.), де зайняла перші місця та отримала I розряд, стала призеркою Міжнародного турніру «Зачарована Десна» (м. Чернігів), всеукраїнських турнірів «Миколаїв ЧЕСС ФЕСТ», «Дніпровські зорі» (м. Нова Каховка Херсонської обл.). Зараз готується до виступу в шаховому турнірі в м. Чернівці.

У тому, що Віра мала можливість побувати на багатьох шахових турнірах, вона завдячує підприємцю Івану Боцюку. І принагідно зазначала, що живе з великою  надією стати кандидатом у майстри спорту України.

Нині Віра Венжинович – учениця 6-А класу Почаївської ЗОШ І-ІІІ ст., відмінниця, танцюристка, шахістка, перебуває у постійному освітньому, спортивному, культурно-духовному зростанні. І в цьому, вона вважає, є велика заслуга її родини, а також вчительки початкових класів Тетяни Іванівни Гуцало, класного керівника Ольги Борисівни Зінкевич.

Під час нашої зустрічі батьки Віри – тато Іван Федорович та мама Ірина Петрівна – щиро і тепло розповідали про сина Бориса – студента Львівського медичного університету та доньку Віру. «Спасибі Богові, що послав нам таких дітей – гарних і розумних, добрих і кмітливих, благословенних іти до наміченої мети», – душевно і радо говорили вони.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення