На Кременеччині виявлено 6 нелегальних працівників

Результат пошуку зображень за запитом "зарплата в конверте"
30 серпня 2018 року представниками районної робочої групи здійснено чергове обстеження об’єктів господарської діяльності району з метою виявлення нелегального використання робочої сили.
Обстеженням було охоплено території сільських рад Великих Млинівців, Сапанова і Білокриниці. Для деяких господарських об’єктів це було не перше обстеження, і практика показала, що періодичне відвідування підприємств робочою групою має непогані результати – кількість нелегалів значно зменшилась в порівнянні з минулими роками. Проте, мають місце факти, що свідчать про намагання деяких недобросовісних роботодавців приховати свої зловживання в галузі трудового законодавства. Приміром, все більше з’являється виробничих об’єктів, де територія повністю закрита для входу сторонніх осіб  високими глухими парканами та воротами. З метою обстеження таких об’єктів, в разі не допуску членів робочої групи з питань легалізації, вирішено викликати наряди поліції і трактувати таке ставлення роботодавців до обстежень, як приховування потенційних порушень.
Всього з початку року в районі обстежено 67 об’єктів господарської діяльності, виявлено 6 нелегальних працівників.  З двома працівниками роботодавці  оформили трудові відносини після проведеної консультації. За фактом інших виявлених порушень передано матеріали в Державну інспекцію праці для відповідного реагування.
Також, сформовано список об’єктів, де велика ймовірність приховування фактів зловживань з даних питань, і такі об’єкти будуть періодично повторно обстежуватись.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення