Активісти пропонують навчати кременчан фінансовій грамотності


Для цього хочуть створити окремий центр. Пропозицію створити у Кременці "Центр підтримки підприємництва та фінансової грамотності" висловила керівниця відділення TAC Life Юлія Шимко на засіданні міської ради, яке відбулося 12 вересня.

Цю пропозицію вона розробила спільно з колегою Олексієм Якуніним. Міська рада нині обговорює Програму соціально-економічного та культурного розвитку Кременця на 2019 рік. Усі охочі можуть запропонувати свої ідеї щодо розвитку міста.
Юлія Шимко наголосила, що заняття з фінансової грамотності можуть навчити краще планувати майбутнє. Зокрема, такі тренінги, на її думку, доречно проводити серед школярів. "Дітям варто донести, що гроші не беруться з повітря. Якщо сьогодні вимагає цукерок, то може завтра на кросівки не вистачить грошей. І ці тренінги дають такий ефект: діти розуміють цінність грошей, цінність часу", — каже Юлія.

“Дітям варто донести, що гроші не беруться з повітря. Якщо сьогодні вимагає цукерок, то може завтра на кросівки не вистачить грошей"

Крім того, активісти пропонують започаткувати у школах клуби фінансової грамотності, навчати вчителів, як проводити тренінг "Життєвий капітал", надавати психологічну підтримку людям, які хотіли би стати підприємцями, проводити тренінги з особистісного розвитку. Кажуть, що в підсумку мешканці Кременця можуть стати більш активними, втілюватимуть власні бізнес-проекти і покращать туристичну інфраструктуру у місті.

У міській раді проект підтримали і порадили співпрацювати із відділом освіти. Разом із працівниками відділу активісти можуть створити окремий проект з фінансової грамотності.
Джерело: kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення