В Кременці учні школи у небезпеці через відсутність розмітки на дорозі


Дорога поблизу навчального закладу – це завжди ризик підвищеної аварійності. А надто, коли поруч немає пішохідного переходу. Саме з такою проблемою зіштовхнулися учні, батьки та вчителі Кременецької ЗОШ №4.


Раніше біля школи був перехід, але нещодавно його перенесли аж за зупинку. Тепер від попереднього місця, де можна було безпечно перейти дорогу залишився лише невиразний слід, а новий перехід дорожня служба нанести, очевидно, забула.

- Ми уже давно самі нанесли б лінії на дорозі, – каже директор школи Юрій Козачук. – Проте зробити цього не можемо, бо це дорога державного значення і за її стан відповідає Тернопільський облавтодор.

Доки оглядаємо місце, повз школу на чималій швидкості пролітають великогабаритні вантажівки. Стає зрозуміло, що діти справді у небезпеці. Батьки, що підходять також скаржаться на необлаштований перехід.

- Цю проблему необхідно негайно вирішити, знаки з дороги видно погано, розмітки немає, самим страшно переходити, не кажучи про дітей, – скаржиться одна з матусь. – Якщо автодор не почує наших прохань, ми вдамося до кардинальніших заходів, аж до перекриття траси.

Неодноразові звернення у дорожню службу щодо нанесення розмітки результатів наразі не дали. Тим часом учні ЗОШ №4 досконало знають правила дорожнього руху. У коридорі школи для цього є спеціально розмальована навчальна частина, де діти під час гри вивчають правила. І там, на відміну дороги державного значення, є пішохідний перехід.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення