Кременеччиною пройде великий тур "Євровело-4"

7 липня у Києві розпочався велосипедний промотур, який пройде українською ділянкою туристичного маршруту Євровело-4.
Фінальна точка промотуру — Краків, Польща. Велосипедисти вже проїхали Радомишль, Житомир, Шепетівку, Острог, Кременець і 12 липня планують приїхати у Тернопіль. Далі їх маршрут пролягатиме через Бережани, Львів та прикордонний пункт пропуску Шегині.
У промотурі беруть участь координатор проекту «Євровело в Україні» Олександр Папірний та велосипедист з Фінляндії Марк. Основна мета велотуру ‒ промоція маршруту Євровело в Україні. Таким чином активісти намагаються привернути увагу до питання велотуризму в Україні та облаштування української ділянки європейського веломаршруту.
«— Ключовими двигунами в розвитку туризму, у тому числі і велотуризму, є місцевий бізнес та місцева влада, ‒ розказав Олександр Папірний. — При стратегічному плануванні території варто враховувати фактор Євровело та орієнтуватись у тому числі і на європейського туриста, який останнім часом все більше цікавиться Україною».
І Олександр, і Марк вже мають чималий досвід велотуризму, і зокрема, поїздок по маршрутам Євровело. Окрім того, у Польщі та Чехії Олександр Папірний планує зустрітися з координаторами Євровело та обмінятися досвідом. Промотур триватиме орієнтовно 10 днів української частиною маршруту та 7 днів польською. За сприятливих умов велосипедисти планують дістатися фінальної точки 25 липня.
Нагадаємо, що веломаршрут Євровело-4 розпочинається у французькому місті Роскофф і завершується у Києві. Українська ділянка веломаршруту складає понад 700 км і охоплює шість областей: Львівську, Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську та Київську.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення