У Кременецькому районі передбачається будівництво нового сучасного дитячого табору

На Тернопільщині зараз працює 14 дитячих таборів, при цьому більшість з них не відповідає вимогам сьогодення.

Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив заступник голови ТОДА Юрій Юрик.
"Протягом року ми ставимо завдання, щоб після оздоровчого періоду зароблені кошти вкладали в модернізацію. Зрозуміло, що коштів замало, тому більшість таборів не відповідають сучасним вимогам. Найкраще оновлюється табір в Скоморохах. Там систематично проводять ремонти, закупляють нові ліжка і матраци. Також вищий за середній рівень у таборах «Лісова пісня» в Борщові та табір в Борщівці Лановецького району.
Водночас ми усвідомлюємо потребу в сучасному дитячому відпочинковому комплексі і прийняли рішення збудувати такий в с. Кутянка Шумського району. 19 млн грн на це розраховуємо отримати з Фонду регіонального розвитку. Цього року очікуємо 10 млн грн, щоб збудувати котеджні будинки з душовими. Потім ще збудуємо спортивну інфраструктуру, поля зі штучним покриттям, щоб згодом даний оздоровчо-відпочинковий комплекс можна було використовувати круглорічно і для зборів спортсменів. Також капітально відремонтуємо адмінбудівлю, яка залишилась від колишнього дитячого табору «Гайдарівець».
Цей табір після довгого судового процесу ми нарешті передали в комунальну власність, хоча на нього претендували приватні структури. Розраховуємо за два роки реалізувати цей проект, думаю, в 2019 році в котеджному містечку вже зможемо поселяти дітей.
Готуємо ще проект в Кременецькому районі, який передбачає будівництво нового сучасного дитячого табору поруч з монастирем УПЦ КП на хуторі Вірля. Вже виділили там земельну ділянку. Цей табір теж буде багатофункціональний, бо для нас головне, щоб такі комплекси працювали весь рік, а не лише в літній оздоровчий період", – розповів Юрик.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення