Кременчан закликають перевірити свої дані у державному реєстрі виборців

Відділ ведення Державного реєстру виборців Кременецької міської ради просить мешканців міста Кременець, і в першу чергу мешканців 1997-2000 років народження, перевірити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців
Законом України від 10 грудня 2015 року №888-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг” внесено зміни до ряду законів України щодо повноважень органів місцевого самоврядування.
Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні” доповнено статтею 371, згідно з якою до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить формування та ведення реєстру територіальної громади.
Статтю 3 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” доповнено положенням, що орган реєстрації — це виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, сільський голова (у разі якщо відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено), що здійснює реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради.
Починаючи із 04.04.2016 року, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання особи на території м. Кременець здійснює відділ формування та ведення реєстру територіальної громади Кременецької міської ради.
Слід зауважити, що до зазначеного відділу Кременецьким районним сектором управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області були передані адресні картки та картки реєстрації особи, які були заведені із 2013 року. Тобто, якщо особа, починаючи із 01.01.2013 року, не зверталася до Кременецького РС УДМС України в Тернопільській області, то її адресна картка та картка реєстрації особи у відділі формування та ведення реєстру територіальної громади  Кременецької міської ради — відсутня.
Відповідно до ч.12 ст. 22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” відділ формування та ведення реєстру територіальної громади  Кременецької міської ради подає до відділу ведення Державного реєстру виборців Кременецької міської ради відомості про:
1) громадян України, зареєстрованих за місцем проживання у м. Кременець, яким протягом наступного місяця виповниться 18 років;
2) виборців, які протягом попереднього місяця зареєстрували своє місце проживання у м. Кременець;
3) виборців, які протягом попереднього місяця зняті з реєстрації за місцем проживання у м. Кременець.
У зв’язку із вищевикладеним, відділ ведення Державного реєстру виборців Кременецької міської ради просить мешканців міста Кременець, і в першу чергу мешканців 1997-2000 років народження, перевірити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців. Із собою мати паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України для осіб, які нещодавно були прийняті до громадянства України.
Наша адреса: м. Кременець, вул. Шевченка, 67, І поверх, кабінет №10, тел. 2-18-60.        Для перевірки своїх персональних даних також можна скористатися ОСОБИСТИМ КАБІНЕТОМ ВИБОРЦЯ на сайті Центральної виборчої комісії у розділі “Державний реєстр виборців”.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення