Керівників шкіл суворо каратимуть за тиск на батьків та вимагання грошей на ремонти

Керівників закладів каратимуть, якщо ті вимагатимуть гроші з батьків першокласників, наполягає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома. За її словами, їм виділили достатньо коштів на облаштування кабінетів, тому потреби додатково щось збирати, немає. 

- Якщо з обласного бюджету виділили 15 млн грн на закупівлю приладдя для перших класів, то місцеві ради можуть собі премій не брати, а додати кошти на ремонти навчальних закладів, - каже вона. – На Тернопіль, наприклад, з державного бюджету на фінансування перших класів виділили більше 4 млн грн, співфінансування міської ради має бути 30%. З Обласного бюджету ми укомплектували в місті 10 класів, вартість кожного – орієнтовно 40 тис. грн. У принципі, на одну паралель достатньо принтера, сканера, ламінатора, персональний ноутбук кожен вчитель повинен мати індивідуально. По області закупили обладнання на 290 класів. 1300 грн даємо для того, аби забезпечити комплектом меблів одну дитину, - парта і стілець. 18140 грн – виділили з обласного бюджету без співфінансування для придбання дидактичного матеріалу у закладах.
Для того, аби в обласному управлінні відреагували на випадки збирання додаткових коштів у закладах, батьки повинні написати звернення. - тЯ говорю на повному серйозі: якщо керівники закладів будуть чинити тиск  на батьків, будемо вживати серйозних заходів. Чому на рівні області я відповідаю за свої вчинки, і мене депутати питають, чому я з обласного бюджету забираю кошти, а на місцевих рівнях чиновники не можуть докластися, щоб виділити ресурси на утримання навчальних закладів? Наступного року також будуть залишки освітньої субвенції, то я їм ні гривні більше не дам, якщо не побачу нині, що вони готові докладати і зі своїх бюджетів, а не сидіти лише на плечах батьків, - говорить пані Хома.  
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення