До ТОП-200 українських вишів увійшла Кременецька академія

Представили "Топ-200 Україна 2018" Центр міжнародних проектів "Євроосвіта" в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.
Рейтинг визначали за трьома індексами: якості науково-педагогічного потенціалу,  якості навчання та міжнародного визнання. Використовували дані прямих вимірів та експертні думки.
Як зазначають соціологи, однією із головних тенденцій в системах ранжування університетів є баланс між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень та інновацій і їхнім практичним втіленням.
Рейтинг уже 12 років поспіль очолює КНУ ім. Т. Шевченка, друге і третє місця відповідно посідають КПІ ім.І.Сікорського та ХНУ ім.В.Каразіна. Детальніше з першою десяткою можна ознайомитися тут.
Серед тернопільських вишів найвищу позицію в рейтингу займає національний технічний університет ім. І.Пулюя – 38 і національний економічний університет – 39. Державний медичний університет ім. І.Горбачевського на 62-му місці, а педагогічний університет ім. В.Гнатюка на 104-му. 
До ТОП-200 українських вишів увійшла і Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Т.Шевченка (197 позиція).
Як і раніше, головним недоліком українських ЗВО є їх недостатня інформаційна відкритість. Зокрема, ректори понад 50 ЗВО ще не виставляють на сайтах університетів звіти про свою роботу. У порівнянні з європейськими університетами відзначають низьку культуру ведення інформаційних ресурсів українських університетів англійською та іншими іноземними мовами.
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення