Кременецький прокурор, якого засудили на 6 років за смертельне ДТП, подав апеляцію, але на суд не з’явився 📹

Юрій Ковалик, колишній заступник прокурора Кременецького району, якого звинуватили у п’яній смертельній ДТП, хоче розгляду справи в апеляційній інстанції іншої області.

Апеляційну скаргу подав колишній заступник прокурора Кременецького району Юрій Ковалик на рішення Збаразького суду. 
Вирок, який прозвучав 23 лютого 2018 року, де екс-прокурора засудили за смертельну ДТП, скоєну напідпитку, здивував багатьох. Адже силовика засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортом на 3 роки.
Нагадаємо, 7 липня 2015 року, повертаючись зі святкування Івана Купала, Юрій Ковалик виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем, за кермом якого був 44-річний Сергій Хлистун зі Скалата Підволочиського району. За кілька днів потерпілий помер у лікарні. 
Експертиза виявила в крові тоді ще прокурора 2, 5 проміле алкоголю.
Близько двох років справу слухали в суді першої інстанції.
- Я, чесно кажучи, й не очікувала такого, не думала, що йому дадуть аж 6 років, - каже вдова загиблого водія, в авто якого врізався п’яний прокурор, Уляна Хлистун. 
Вирок Збаразького райсуду екс-прокурор вирішив оскаржити в апеляційному суді. Розгляд справи призначили на 16 травня, однак на засідання ні сам винуватець ДТП, ні його захисники не з’явились. Натомість у залі судового засідання зачитали клопотання екс-прокурора до Верховного суду України. Де він просить перенести розгляд апеляції до іншої області.
Верховний суд поки що не розглянув звернення пана Ковалика. Тому рішенням колегії суддів Тернопільського апеляційного суду було перенести засідання на 31 травня.
- На мою думку, як і на думку багатьох людей, які мене підтримують (близько 10 чоловік були присутніми в залі судового засідання – прим. авт.), це йдуть маніпуляції з метою затягування часу, - переконана вдова Уляна Хлистун. – Я припускала, що так буде. Мені надходили деякі дзвінки, що суд не відбудеться і щоб я не їхала сюди. Але я далі борюсь і не відступлюсь.
Вдова каже, що на 90% була переконана, що апеляцію винуватець у смерті її чоловіка подасть. Проте ще на 10% надіялась на людськість.
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення