В Кременці "тишком-нишком" підняли тарифи на воду

На засіданні виконавчого комітету міської ради 11 голосами затвердили тариф за водопостачання і водовідведення в місті Кременці. Як це відбувалося розповідає Надежда Медецкая:
І знову нас «кинули»!!!!
Сьогодні пройшло засідання виконавчого комітету міської ради. У вже сформований порядок денний додатково на розгляд було внесено два питання: ремонт заваленої стіни і формування тарифів на водопостачання та водовідведення. Якщо перше питання стосувалося безпеки життя та потребувало першочергового розгляду, то тарифи можна було затвердити планово після Паски, щоб людям не псувати настрій перед світлим релігійним святом.
Однак, підняття тарифів наші місцеві владні «мужі» хотіли пропхати якнайшвидше. Пізніше стало зрозуміло чому.
Спілкою було зареєстровано (міськрада , КП «Міськводгосп») звернення з проханням залишити ціни без змін, а , також, інформаційний запит про інформацію, яка становить суспільний інтерес у зв’язку з тим, що запитувана інформація є однією із складових структури тарифу. Такі ж звернення були зареєстровані від інших громадян та організацій. Слід зазначити, що тільки Спілку удостоїли відповіддю на звернення з відмовою і роз’ясненням (див. фото) , іншим відповідати не вважали за потрібне.
Цікаві моменти виконкому: 1) виявляється – з 2011 року тариф не підвищували. Проте, в 2011 році тариф на водопостачання становив 6 грн 02 к. У 2015 та 2017 році, тариф коригували, а не підвищували. Хоча простій людині байдуже, як назвеш (підняття, коригування) - ціна росте.
2) Механізм розрахунку тарифу оприлюднили на сайті міськради, що викликало подив у представників громади, адже на сайті було оприлюднено тільки нову вартість.
3) Нижчі тарифи по містах тому, що місцеві органи надають дотації підприємствам по водопостачанню. Наша міська рада на дотації грошей немає. Гроші є лише на щомісячне преміювання керівного складу міськради.
Тариф затвердили 11 голосами. Отож, міська влада вкотре показала як «любить» людей, свою «прозорість і відкритість» , та намагання «зробити» життя у місті кращим.
Прикро не стільки підвищення вартості послуг, а доведення до відома без обґрунтування та громадських слухань, які проводили у 2011 році за злочинного режиму.
Після бесіди з працівником «Міськводгосп» стало відомо, що якби тариф не затвердили, міськрада повинна була б компенсувати різницю. Але, нащо полегшувати людям життя, коли не буде коштів на премії та матеріальні допомоги. Народ якщо не витримає , то здохне, а своя сорочка ближче тіла.
 Фото Надежды Медецкой. Фото Надежды Медецкой. Фото Надежды Медецкой.
 Фото Надежды Медецкой. Фото Надежды Медецкой. Фото Надежды Медецкой.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення