Як ремонтують дорогу М-19 Тернопіль – Кременець

Степан Барна перевірив хід ремонтних робіт стратегічної магістралі М-19 Тернопіль – Кременець.

Ремонт доріг на Тернопільщині й надалі залишається пріоритетним напрямом розвитку області, а тому перебуває на особливому контролі в голови обласної державної адміністрації Степана Барни. Очільник краю регулярно виїжджає на основні магістралі, де здійснюються ремонтні роботи, та стежить за ходом їх виконання. У понеділок, 23 квітня, Степан Барна оглянув ремонт дороги на трасі М-19 Тернопіль – Кременець.
Наразі дорожники працюють на ділянці, що проходить через село Заруддя Збаразького району. Там здійснюють поточний середній ремонт. Підрядна організація ТОВ «Техно-Буд-Центр» станом на 20.04.2018 року виконала робіт на загальну суму 31 млн. грн., а саме: фрезерування покриття – 6.0 км; регенерація основи – 4.0 км та влаштування вирівнюючого шару покриття асфальтобетоном – 2.0 км.
Роботи виконуються згідно з сучасними вимогами та за сучасними технологіями. Наразі проблем із будівництвом магістралі немає. Асфальтом дорожники забезпечені у повному обсязі. 
«Стратегічні автошляхи, які відкривають міжнародні транспортні коридори через територію Тернопільської області – це пріоритетний напрямок у сфері розвитку інфраструктури. Однією із таких доріг є М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Ремонтувати цей автошлях розпочали ще у 2016 році. Дорога М-19 сполучає Тернопіль не лише з Києвом, нею їдуть до Білорусі, Польщі, Румунії. Ця ділянка дороги є однією з найдовших на території області й однією з найбільш важливих. Щонайменше 17 тисяч одиниць транспортних засобів проходять за добу по цій трасі.  Тому важливо, щоб ми завершили її ремонт максимально оперативно», – наголосив голова ОДА.
Фінансування даного проекту здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету. Також на ремонт спрямовують кошти за рахунок митного перевиконання.
«Вже два роки поспіль ми отримуємо митні перевиконання і за цей час на ремонт було спрямовано щонайменше 70 млн. грн. Водночас, при бюджетному плануванні на 2018 рік нам вдалося відстояти позицію про продовження фінансування будівництва і поточного ремонту траси Тернопіль – Кременець на суму 154 млн. грн. Також очікуємо, що при перерозподілі 9 млрд. грн., які передбачені в Державному бюджеті на будівництво доріг України, ми ще залучимо щонайменше від 170 до 200 млн. грн.», – поінформував Степан Барна.
Він також нагадав, що робота в напрямі будівництва основних магістралей області триває ще у двох напрямах. Завершується будівництво магістралі М-09 Тернопіль – Львів, на ремонт якої було виділено понад 300 млн. грн. Там облаштовується верхній шар  асфальтобетонного покриття із ЩМА. А також розпочинається ремонт дороги М-12 Тернопіль – Хмельницький. На цю дорогу виділено 300 млн. грн.
 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення