Кого не кликатимуть до війська розповіли у військкоматі

Першого березня в Україні розпочався весняний призив на військову строкову службу. Триватиме він до кінця травня. За цей період у військові комісаріати області мають з’явитися майже 20тисяч призовників від 18 до 20 років.
Час прибуття на призовну дільницю молодим людям вказують у повістках. Але, якщо повстка з будь-яких причин не надійшла, то громадянин призовного віку зобов’язаний з’явитися до призовної дільниці у 10 денний строк з дня початку чергового призиву, що визначено указом президента. Призовники, які до 10 березня не отримають повістки, повинні самостійно з’явитися у військовий комісаріат, де вони перебувають на військовому обліку. За неявку на призовну комісію та інші порушення правил військового обліку передбачені адміністративна і кримінальна відповідальність - пише Доба.
Микола Бойко також розповів про молодих людей, які не підлягають призиву та мають право отримати відстрочку від армії.
– Громадяни України, які за рішенням районної або міської призовної комісії отримали відстрочку, не підлягають призиву на військову строкову службу, – зазначив Микола Бойко. – Відстрочки можуть надаватися за сімейними обставинами: непрацездатні батьки, неповнолітні брати, сестри, дитина до 3 років, двоє і більше дітей, вагітна дружина. За станом здоров’я до одного року, юнакам, які визнані тимчасово непридатними до військової служби за рішенням медичної комісії. Для здобуття освіти, для продовження професійної діяльності педагогічним та медичним працівникам у сільській місцевості за умови повного навантаження. Право на одержання призовниками відстрочки від призиву повинно бути підтверджене відповідними документами. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення