Замах на тернопільського екс-депутата Богомол співставив із вбивством активіста в Кременці

Оскільки виконавець вбивства громадського активіста з Кременця Віталія Ващенка та затриманий по справі заподіяння легкого тілесного ушкодження Турському є вихідцями з одного міста, поліцейські навели паралелі між обома злочинами.

Про це розповів на прес-конференції начальник Головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.
— Цей злочин стався на підставі певного конфлікту. Ми проводимо паралелі між вчиненням замаху на Турського та вбивства Ващенка, оскільки в нас є загальна інформація про те, що виконувачі обох злочинів походять із Кривого Рогу. Зауважу, що в правоохоронців досить інформації для того, аби перевірити зв'язок між двома трапунками. Детальнішої інформації я, на жаль, не можу надати, — наголосив пан Олександр.
Головний поліцейський області зауважив, що з боку правоохоронних органів на сьогоднішній день залучено значні ресурси для того, аби успішно довести до фіналу справу Турського.
— Прокурор керує процесом цього розслідування, а представники поліції лише виконують слідчі дії. Я, спільно з оперативниками, активно працюю над тим, аби здобути докази по цій справі. На сьогоднішній день нам вдалося послідовно визначити участь кожної особи, яка певним чином пов’язана зі справою Турського. Поки що ми отримали інформацію лише від виконавця, тож оперуємо лише цими даними. Проте в працівників поліції є не один відеозапис, де зафіксовано: час вчинення злочину; машини, які проїжджали повз; людей, які проходили по цій території, які тікали…. Також ми знайшли ніж, яким, ймовірно, було підрізано депутата. Правоохоронці також прочесали чималу територію лісосмуги до Кременецького району, — повідомив Олександр Богомол.
Олександр Миколайович підмітив, що на сьогоднішній день поки невідомо, кому буде оголошена по цій справі підозра. Головний поліцейський підмітив, що хуліганський мотив злочину відпадає, а злочин, швидше за все, кваліфікуватимуть за статтею ч. 2 ст. 125 КК України(заподіяння легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення