У Кременці почався експеримент з роздільного збору сміття

В Національному природному парку "Кременецькі гори" встановили контейнери для  роздільного збирання сміття - пише kremenets.city.  Згодом такі ж встановлять у КОГПА ім.Тараса Шевченка та школі №5.
Контейнери закупила громадська організація "Кременецька екологічна ліга" у запорізької еко-організації "Кольорові відра". Ця організація вже рік практикує розділене збирання сміття у своєму місті. 
Вартість контейнерів - 90 гривень за штуку. Вони виготовлені із цупкого картону і вміщають сміттєві мішки на 120 літрів. 
Після сортування сміття його можна здати на переробку. Оксана Тимошенко, керівник Кременецької громадської організації "Екологічна ліга", каже, що тепер слід налагодити співпрацю з приватними підприємцями, які займаються утилізацією та переробкою відсортованого сміття у Кременці.
Інший варіант, за її словами, реалізація у сусідній район.  
"У Ланівцях є підприємець, який купує відсортоване сміття дорожче, ніж його беруть у Кременці. Шукатимемо можливість співпраці з ним", - каже Оксана.
Цього тижня у Кременці має відбутися засідання представників ГО "Екологічна ліга" та органів місцевого самоврядування. Вирішуватимуть питання можливості закупівлі таких контейнерів для шкіл, садочків та інших організацій.
Нагадаємо, з 1 січня в Україні діє закон про обов'язкове сортування сміття приватними особами та підприємствами. Проте, на практиці, ані столиця, ані регіони не готові повноцінно виконувати цей закон через брак інфраструктури для роздільного збирання сміття та його переробки. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення