У квітні курс долара почне зростати на кілька копійок за день

У квітні 2018 року курс долара в Україні почне зростати на кілька копійок за день. Про це кореспонденту повідомив генеральний директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, в травні Україна почне готуватися до наступного опалювального сезону і купувати валюту, щоб придбати газ - пише news.finance.ua.
«Розрахунки показують, що в квітні у нас знову почнеться більший попит на долар, хоча завершиться купівля енергоресурсів (на опалювальний сезон, що минає – авт). Але, з іншого боку, з травня-червня ми вже починаємо закуповувати енергоресурси на наступний опалювальний сезон», – сказав О. Дорошенко.
Він додав, що на курс долара в Україні впливають політичні, економічні фактори і розрахунки економістів задовго до початку весни показали черговий стрибок курсу американського долара.
«Проти математики та макроекономіки нічого зробити не можна, тому ось ці коливання долара – вони були прогнозовані, і передбачалося, що саме лютий-березень долар буде коливатися вгору-вниз, тому в квітні якраз курс долара почне трішки йти вгору», – сказав О. Дорошенко, зазначивши, що подорожчання валюти США може бути в межах кількох копійок за день.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення