Арт-майстерню із виготовлення еко-сумок відкрили у Кременці

У Кременці почали виготовляти еко-сумки.  Шитиме їх молодь з обмеженими можливостями. Всі учасники пробують себе у цій справі вперше - пише kremenets.city.
Для пошиття обрали натуральні полотна – льон, мішковина. Оскільки еко-стиль набуває все більшої популярності, такі сумки можна застосовувати і як аксесуар, і як звичайну сумку для покупок.  Тимчасово облаштували майстерню місцевій академії.
"Я думала, що спершу з такими дітьми буде важко працювати, але насправді вони дуже відкриті й старанні у роботі, і освоюють все швидко",  - розповідає лаборант майстерні Лілія Фурсик.
Відкриття такої майстерні дає можливість молоді проявити себе.  "Сам процес пошиття сумок мені до вподоби, і віддаюсь цьому сповна", - каже Таня Лаврук.
Керівник еко-майстерні Ірина Іваськевич розповіла, що відкрили таку майстерню завдяки грантовій програмі.
Зараз команда складається з п'ятьох дітей, яких навчають шити та двох наставників – керівника та лаборанта. Також зголосилися допомагати студенти із факультету трудового навчання. "Раді, що можемо бути корисними ншим. Команда у нас дуже хороша, тим більше зараз до цієї справи залучаємо студентів-волонтерів",- ділиться Ірина.
"Зараз в майстерні вже є декілька моделей сумок, які візьмуть за взірець. Для декору сумок використовуватимуть мереживо, стрічки, у планах  ще зробити сумки з різними емблемами. Плануємо закупити спеціальні субліматори, щоб наносити на еко-сумки спеціальні логотипи та емблеми різних організацій, герби. Дуже хочемо спеціальну вишивальну машинку, щоб мати змогу наносити на сумки українські орнаменти, мереживо", - розповідає жінка. Поки  використовують обладнання академії, але спонсори обіцяють виділити кошти на швейні машинки.
Як створюють еко-сумки в майстерні
"Для нас важливим є те, щоб залучити якомога більше людей, які зможуть поділитися своїми вміннями й передати їх іншим", - додає Ірина Іваськевич. Кажуть, є потреба залучати волонтерів віком від 16 до 30 років.
Заняття тривають дві години і проходять двічі на тиждень: щовівторка о 14.00 та щочетверга о 9.00.
Катерина Зуб журналіст kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення