Кременецького прокурора, якого звинувачують в хабарництві, відпустили під домашній арешт

Прокурор тепер сидітиме під домашнім арештом, а його пособнику оголошено про підозру.

Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту прокурору Кременецької місцевої прокуратури, підозрюваному у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.
Посереднику, який передавав кошти від місцевого жителя співробітнику прокуратури, оголошено про підозру у пособництві в отриманні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Нагадаємо, Управління СБУ в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди у розмірі двох з половиною тисяч доларів США.
Оперативники спецслужби встановили, що посадовець Кременецької місцевої прокуратури вимагав у місцевого мешканця кошти за сприяння йому в уникненні кримінальної відповідальності за незаконне полювання. Гроші зловмисник планував отримати через посередника. Співробітники СБ України затримали пособника у середмісті Кременця під час отримання ним коштів в особистому автомобілі.
Прокурора ж затримано у приміщенні прокуратури після передачі всієї суми обіцяної «винагороди». Триває досудове розслідування - пише 0352.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення