Розгляд справи убивства активіста Ващенка знову затягують 📹

Прокурор просив визнати усіх чотирьох винними у злочині та запроторити їх за грати на різні терміни - від 10 до 15,5 років з конфіскацією майна.

Вдова активіста вимагає для усіх довічного позбавлення волі. Замовника убивства кременецького «Робін Гуда» досі не знайшли. Розгляд справи щодо кременецького активіста Віталія Ващенка, якого кийками забили до смерті, знову затягують. 
20 лютого 2018 року колегія суддів Зборівського районного суду Тернопільської області перенесла розгляд кримінального провадження по справі № 601/2038/16-к щодо обвинувачення Олександра З., Станіслава Б., Олексія Ц. та Максима К. у тяжкому злочині за ч. 2 ст. 115 КК України - в убивстві депутата Кременецької міської ради, керівника фракції громадського руху “Народний контроль” Віталія Ващенка. За повідомленням Чортківської установи виконання покарань, обвинувачений Олександр З. через хворобу не доставлений до суду. Про це повідомили у прес-службі Апеляційного суду в області. 
Нагадаємо, перед тим розгляд справи затягували неодноразово – підсудні «мовчали», один з них навіть намагався порізати собі вени, дехто з обвинувачених вимагав змінити йому захисника. Таким чином, судове засідання відкладено до 12 год. 1 березня 2018 року. А на попередньому судовому засіданні, яке відбувалось у Зборівському райсуді, вже на стадії судових дебатів, троє підсудних традиційно «мовчали». І просили час для підготовки, хоча мали для цього близько місяця. Виступив під час дебатів лише посередник і його захисник. Обґрунтувавши винуватість чотирьох підсудних та, врахувавши, що у двох з них на момент вбивства активіста Ващенка були дві непогашені судимості, прокурор просив суд визначити міру покарання: організатору – 15, 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Одному з виконавців – 14, 5 років, іншому – 13 років тюрми з конфіскацією майна. А посереднику – 10. Натомість вдова Віталія Ващенка та її захисник вимагали довічного позбавлення волі для усіх фігурантів справи.
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення