75-річчя зародження повстанського руху на Кременеччині

21 лютого о 13.00 год. в читальному залі КОГПА ім. Тараса Шевченка відбудеться захід – сторінка мужності та звитяги на тему «75-річчя зародження повстанського руху на Кременеччині»

З відродженням Української держави значно пожвавилися дослідження, вивчення та висвітлення колись заборонених тем української історії. Однією з них є діяльність у часи Другої світової війни організацій українського визвольного руху, а зокрема його основної збройної сили — Української Повстанської Армії (УПА).
Потреба розкрити цю тему випливає з державницького спрямування визвольного руху, а також із комплексу суперечностей, пов'язаних з ним.
У процесі консолідації українського суспільства постають питання , що пов’язані з переосмисленням історичних подій Другої світової війни. Відгомін подій воєнної доби простежуємо і сьогодні під час дискусій у наукових та політичних сферах.
Український визвольний рух, представлений УПА й ОУН, – одне з найбільш дискусійних питань.
Мета заходу полягає у з’ясуванні та відтворенні історичного процесу на основі виникнення і розвитку антифашистського руху Опору як протистояння німецькому окупаційному режимові на Кременеччині у час німецько-радянської війни (1941–1944 рр.).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення