Кременеччина представить у столиці унікальну колекцію ляльок

Кременеччина під час виставки «Благословенне Тернопілля» представить у Києві унікальну колекцію ляльок відомого кременчанина Олександра Неприцького-Грановського, яка знаходиться у Великобережецькому літературно-меморіальному музеї.

Попри те, що краянин захоплювався музикою, поезією, малював картини та займався писанкарською діяльністю, одним із улюблених його хобі було колекціонування ляльок. Через свою науково-дослідницьку та громадсько-політичну діяльність чоловік багато подорожував. А повертаючись додому, завжди привозив у подарунок ляльку своїм дітям, яких у нього було п’ятеро - пише ternopiltravel.
Кожна із 202 ляльок є оригінальною та цікавою. Колекція нараховує ляльок з майже 60-ти країн світу: Західної та Східної Європи (України, Росії, Польщі, Австрії, Німеччини, Греції та ін.), з країн Південно-Східної Азії (Японії, Кореї, Індії, Філіппін), з країн Центральної, Південної та Північної Америки (Гватемали, Гондурасу, Мексики, Парагваю, Бразилії, Аргентини, Канади), із Скандинавських країн, Китаю та Африки. Та найбільше ляльок представлених в музеї, української національності.
Кожна лялька вбрана в національний одяг своєї країни. Є декілька з них, які виготовлені з качана кукурудзи та кукурудзиння. У деяких замість голови висушене яблуко, шкаралупа грецького горіха, камінець. На експозиції знаходяться ляльки, виготовлені з солоного тіста, рогози, дерева, пластмаси, тканини. Багато з них демонструють певну професію: моряка, танцюриста, співака, ткача та ін.
Додамо, що презентація “Благословенне Тернопілля” відбудеться 15 лютого в Міжнародному виставковому конференц-центрі «Український Дім» у Києві, наш область представить свій економічний, туристичний та мистецький потенціали. Проводиться захід за ініціативи голови Тернопільської ОДА Степана Барни, а також за сприяння Тернопільської міської ради.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення