Жінка із Сапанова перенесла складну операцію. Її стан залишається важким

Перед Новим роком раптово занедужала 43-річна Тетяна Ковтонюк із села Сапанів Кременецького району.

Лікарі діагностували у жінки аневризму судин головного мозку, ускладнену розривом судин та крововиливом. За її життя нині борються лікарі Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова. У столичній клініці жінка перенесла складну операцію, вдалося частково стабілізувати її стан здоров’я, але наразі він залишається важким. За Тетяну Володимирівну вболівають односельці та мешканці райцентру, збирають кошти на її лікування, моляться за неї, адже майже три роки ця милосердна жінка допомагала іншим як соціальний працівник, а нині, як не прикро, потребує допомоги сама.
— Чи дощ, чи сніг, чи спека — Тетяна Володимирівна поспішала до літніх самотніх людей, аби приготувати їм їжу, принести ліки, прибрати в помешканні. Віддано й сумлінно виконувала свою працю у територіальному відділенні, а також під її опікою було десятеро літніх мешканців Сапанова,  — розповідає соціальний працівник Кременецького територіального центру  соціального обслуговування Людмила Чоповська. — Звістка про недугу колеги приголомшила усіх нас… Тетяна Володимирівна ніколи не скаржилася на стан здоров’я, а тут раптом — критичний стан… У Києві їй зробили операцію, на яку родина витратила близько 150 тисяч гривень. На подальше лікування потрібні чималі кошти. Наші співробітники, хто скільки зміг, пожертвували, але це — крапля в морі. Щиро просимо краян допомогти жінці подолати недугу і повернутися до своєї родини. Тетяна Володимирівна — багатодітна мати: з чоловіком виховує трьох дітей. Доньки Віка та Юля — дорослі, а ось синочок Станіславчик —  третьокласник, йому ще дуже потрібна материнська любов.
«НОВА…» зателефонувала до рідних Тетяни Володимирівни, які усі ці дні не відходять від неї в київській лікарні.
— Лікарі кажуть, що аневризма могла прогресувати давно. І справді, у мами були проблеми із тиском, часто дошкуляв головний біль, але вона відкладала обстеження, — зітхає донька Тетяни Володимирівни Вікторія. — Надвечір 26 грудня у неї сильно розболілася голова, вона впала, з носа пішла кров… Мама не реагувала на наші запитання, у неї відмовив лівий бік. Першу допомогу їй надавали кременецькі медики, потім ми повезли її до Тернополя. У мами був дуже важкий стан, нам радили везти її до Києва, але вона була непридатна для транспортування.
2 січня трохи стабілізувався стан і ми доправили її до Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова. Столичні нейрохірурги здійснили трепанацію черепа, видалили аневризму, скріпили судини. Нині стан здоров’я мами стабільно важкий: набирається рідина в голові, порушене мовлення, але її вже перевели із реанімації до відділення. Усі свята біля мами був батько, днями ми з сестрою приїхали, аби трохи підмінити його, бо він вже теж вкрай виснажений. Наразі лікарі намагаються медикаментозним способом призупинити виділення рідини в голові матері, але, якщо не буде змін, то доведеться робити повторну операцію. Дав би Бог, аби все само минулося. Безмежно дякуємо родичам, односельцям та людям доброї волі, які подали нам руку допомоги у такий важкий момент для нашої родини, підтримують фінансово, телефонують!
Щоденні витрати на лікування Тетяни Володимирівни — це тисячі гривень. Рідні вже витратили всі заощадження, дещо взяли в борг, та попереду ще чималі витрати, тому вони звертаються до краян за допомогою.
Кошти на лікування Тетяни Ковтонюк можна перерахувати на картковий рахунок у ПриватБанку: 5168757309167478 (Ковтонюк Олег Федорович — чоловік Тетяни Володимирівни).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення