Молодіжна організація ПЛАСТ існуватиме на Кременеччині

Ще минулого року, у березні місяці, командою місцевих однодумців було прийнято рішення про заснування організації ПЛАСТ у Кременці - пише kremenets.city.
Ініціатори пройшли вишкіл в Тернопільській окрузі Національної скаутської організації України ПЛАСТ та отримали відповідні посвідки. А вже у червні, установчими зборами заснували громадську організацію зі статусом юридичної особи «ПЛАСТ Кременеччини».
«В силу певних обставин, довелося взяти невелику паузу в популяризації пластового руху на Кременеччині, але це аж ніяк не «стоп», - каже Ярослав Шуляк, відомий на Кременеччині спортсмен президент спортивного клубу «Князь», - а вже цього року Кременеччина увійде до великої пластової родини».
"В силу певних обставин, довелося взяти невелику паузу в популяризації пластового руху на Кременеччині, але це аж ніяк не "стоп" "
Першим навчальним закладом у започаткуванні пластового руху стала Кременецька ЗОШ №5. «Спочатку в нас була досить глобальна думка об'єднати місто і район і провести спільну презентацію в будинку культури, але ідея не знайшла підтримки», - каже Ярослав Шуляк.
Наприкінці січня проведуть презентацію ПЛАСТУ за участю керівництва Тернопільської округи. І як стало відомо, звернення від керівників Кременецького осередку ПЛАСТ зареєстрували в Кременецькій міській раді. «Підготовка до презентації ПЛАСТу для навчальних закладів м. Кременець, запланована на 31 січня, знайомство відбудеться у Кременецькій ЗОШ №5.
Нагадаємо, що Пласт є Національною скаутською молодіжною організацією України. Неполітичною та поза конфесійною. Основною метою Пласту є сприяння всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення