Маленька шахістка з Почаєва - чотириразова чемпіонка області

Десятирічна Віра Венжинович із Почаєва має вже четверту перемогу на відкритому чемпіонаті області з класичних шахів, у категорії віком до 12 років - пише kremenets.city. Дівчинка змалку захоплюється шахами та їздить на змагання за власний кошт.
Захоплення шахами розпочалося із шестирічного віку, коли почала відвідувати гурток у будинку  дитячої творчості. Талант дівчинки розкрив тренер Валентин Лещук. А вже із 2013 року, дівчинка впевнено здобуває перемоги.  
"Цьогорічний турнір проходив у напруженій боротьбі, рівень суперниць суттєво зріс із попередніми роками. Але  останній тур показав результат і перемога лишилася за нами, правда, нашій суперниці із Чортківського району не вистачило півочка", - каже тато Віри Іван Венжинович.
Тато завжди супроводжує доньку на такі змагання. Каже, що часто поїздки та участь у турнірах відбуваються за власний кошт.
"Ми з донькою їздили на змагання до Києва, де проходив рейтинговий турнір, про це ми дізналися з Інтернету. Зазвичай так і відбувається, зареєструємося і їдемо. Все з власної  ініціативи", - каже Іван Венжинович.
За перемогу минулого року у м.Ізмаїл, де здобули перше місце серед дівчат, тато подарував хом’яка. Пухнастик одразу став улюбленцем. За участь у цьогорічному Віра отримала у подарунок кролика, усе для улюбленої донечки-чемпіонки від тата.
Дівчинка каже, що змагатися за першість доволі  непросто, але за бажання – все можливо.
Загалом дуже приємно, коли на змаганнях  представляють Почаїв - Кременеччину. А Віра обіцяє, що її перемога не остання.
Ірина Колесник кореспондент kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення