Їздити з Кременця до Тернополя стане дорожче

У міжміському транспорті області зростають тарифи. Причиною підвищення вартості квитків називають дорожчання паливно-мастильних матеріалів.   
Вартість квитка у міжміському транспорті наразі держава не регулює. Тарифи встановлюють перевізники.
«Ми маємо чітко сформовану схему визначення собівартості проїзду. Тобто перевізник не може сам собі зробити такий тариф, як він хоче. Він визначає тариф відповідно до собівартості проїзду. І відповідно до тих розрахунків, ми затверджуємо тарифи», – пояснюють в управлінні розвитку інфраструктури і транспорту Тернопільської ОДА.
Зросли тарифи майже на всі напрямки області. До прикладу, вартість квитка на маршрут «Тернопіль – Вишнівець» становитиме 30 – 35 гривень. Донині ціна була на кілька гривень меншою, залежно від перевізника. «Ми обслуговуємо маршрут «Тернопіль – Кременець». В нас тарифи підіймаються всього на 2 – 3 гривні. Я вважаю, це ще дуже навіть небагато, враховуючи, як дорожчає пальне», – додає перевізник Іван Островський.
Дорожчає пальне відповідно до зростання курсу валюти. Проте економісти запевняють, що після завершення святкового періоду долар в Україні дещо стабілізується.
Софія Романська zz.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення