Посадовець з Держгеокадастру має неприємності за “подяку” від підприємця з Кременеччини

Депутат Тернопільської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Тарас Серетний потрапив у корупційний скандал.

Поки йому ще не вручена підозра у вчиненні злочину. Та все може змінитися у найближчі дні. Адже, як стало відомо з власних джерел “Тернополянам”, головною ціллю силовиків був саме в. о. начальника Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області пан Серетний.
Ще один учасником потенційного злочину пов’язаного з отриманням хабаря є чиновник одного з комунальних підприємств Тернопільської міської ради, а за сумісництвом засновник та керівник приватного підприємства Іван Кушнірик.
Щодо подробиць корупційного скандалу, то наразі відомо, що головним фігурантом є певний підприємець з Почаєва. Ще у квітні минулого року він намагався уникнути перевірки контролюючим органом. Його активно лобіював на той час в. о. начальника обласного управління Держгеокадастру Віктор Мартинюк. Саме з подачі останнього Тарас Сетерний у короткі терміни видав позитивні висновки щодо перевірки. Лише в останні дні 2017 року почаївчанин чомусь вирішив подякувати у грошовій формі пану Тарасу. Коли спроба передати подяку напряму не вдалася, житель Почаєва звернувся до Івана Кушнірика. Той, взявши гроші у пізню пору доби, одразу помчав віддавати їх адресату. Депутат міськради у цей час святкував черговий новорічний корпоратив і відмовився брати несподівану та незрозумілу винагороду. Правоохоронці затримали Кушнірика. Зараз Іван Григорович отримав запобіжну міру з певним обмеженням пересування у нічний час.
У колах земельників подейкують, що підставити свого колегу міг Віктор Мартинюк, якого не так давно відсторонили від виконання обов’язків начальника місцевого Держгеокадастру, а Серетний зайняв його крісло.
Потенційно, що у найближчі дні Тарас Серетний таки отримає підозру про вчинення злочину і буде відсторонений від виконання своїх обов’язків. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення