Екоінженер пропонує виготовити екотуалети для Кременця

Через соціальну мережу до кременчан звернувся екоінженер та коваль Богдан Попов із пропозицією обговорити чи бажають краяни аби по туристичних об’єктах міста розмістили екотуалети - пише kremenets.city.
Сам чоловік еколог за фахом. Киянин, та наразі мешкає на Закарпатті. Працює консультантом та експертом по екосанітарії і вже тривалий період займається розробкою та будуванням екологічних очисних споруд для стічних вод.
Богдан Попов
Богдан зазначає, що вже працював колись у Кременці, тож йому імпонує наше місто, а тому має намір зробити його кращим. А ще Богдан Попов, колега знайомого кременчанам волонтера із Німеччини Мартіна Ройтера, котрий чимало вже зробив для міста та його мешканців.
«Ми зустрілились з Мартіном Ройтером і хочемо зробити так, аби в Кременці були справжні, комфортні екотуалети і розпочати з Бони. Кременець знаю добре і дуже люблю, бо колись працював там тривалий час у монастирі і зробив на його прикладі справжнє холістичне екологічне планування його системи та території, що на даний час я вважаю одним з найкращих прикладів практичного втілення пермакультури. Це також оформлено у вигляді моєї магістреської роботи по екології, яку можна почитати якщо кому цікаво».
“Ми зустрілились Мартіном Ройтером і хочемо зробити так, аби в Кременці були справжні, комфортні екотуалети і розпочати з Бони. Кременець знаю добре і дуже люблю”
Богдан пропонує винести це питання на обговорення. «Так або інакше, давайте подумаємо разом, як нам зробити такі туалети, бо це буде однозначно добре», – написав він у Facebook.
Богдан повідомив, що вбачає за собою роль технічного виконавця. Виготовлення проекту, виконання або нагляд за виконанням. Готовий і презентувати цю тему, якщо це потрібно. «Я бачу ці екотуалети, як приклад екологічноої освіти та демонстрації основних принципів екосанітарії», – зазначив Богдан Попов. Додав, що вже має досвід із будівництва таких туалетів, котрі успішно функціонують.
Орієнтовна вартість ековбиральні з дерев’яної конструкції від 600 до 800 євро каже майстер.
Джерело: Реально

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення