Кременецький дитячий психоневрологічний санаторій закриють?

Ціла низка оздоровчих закладів на Тернопільщині під загрозою закриття.

Яблунівський дитячий протитуберкульозний санаторій, Бережанський обласний дитячий гастроентерологічний санаторій, а також Кременецький обласний дитячий психоневрологічний санаторій.
До реорганізації готують Чортківський та Бережанський обласний протитуберкульозний диспансер, Чортківський обласний шкірно-венерологічний диспансер.   Усі ці заклади фінансуються з обласного бюджету, та, на жаль, на їх утримання йде надто багато коштів, а пацієнтів у санаторіях все менше і менше.
Як пише 0352,  у Яблунівському дитячому протитуберкульозному санаторії  загалом в один період лікувалося тільки 6 пацієнтів, натоміть штат закладу – 80 осіб, а фінансування на рік цієї установи з обласного бюджету складає 8 мільйонів гривень.
За словами  голови депутатської комісії з питань охорони здоров’я Романа Свистуна, ці гроші використовуються неефективно і таких прикладів по області дуже багато. Та щоб не закривати санаторії і не позбавляти людей роботи, депутати пропонують дати санаторіям другий шанс.
Народні обранці вирішили не закривати ці санаторії, а провести інвестиційні конкурси. Можливо знайдеться інвестор, чи громада, які будуть готові профінансувати комунальні заклади обласної ради та натомість отримати прибуток. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення