Селяни з Кременеччини страждають від недобросовісних підприємців

Мешканці села Розтоки Кременецького району Тернопільської області страждають від недобросовісних підприємців «Агро – Експрес – Сервіс».
Власники землі на території села зіткнулися з низкою проблем: зокрема, відстрочкою реєстрації угод, невиплатою за оренду або невідповідною оплатою. Розповідає голова Розтоцької сільської ради Володимир Собчук:
– «Агро – Експрес – Сервіс» на території нашого села співпрацює з людьми ще з 2010 року. Дана агрофірма обробляє земельні паї, які взяли у людей в оренду. Стосунки між підприємством і людьми далеко не найкращі. Є безліч випадків, коли підприємство укладало з людьми угоди у 2015 році, а реєструвало його лише у 2017-ому, і то лише тому, що люди вимагали видачі угоди на руки. Недавно почали виплачувати гроші за паї і видавати цукор, але рахують його по 800 гривень за мішок. У нас на базарі мішок цукру коштує 600 гривень. Крім того, розбивають дороги, бо перевозять буряки.
Селяни конфліктують і з цим підприємством, і між собою. Всі спроби зайти на територію села інших фермерських господарств завершуються невдачею, бо вони не можуть забрати землю у «Агро – Експрес – Сервіс». Зокрема, директор приватного фермерського господарства « Віра» Віталій Гах каже, що давно орендував би землі селян, якби не неправомірні дії ПП «Агро – Експрес – Сервіс».
Найприкрішим є те, що люди, не маючи бажання співпрацювати з даним підприємством, не можуть ані розірвати прострочені угоди, ані забрати власну землю. Є й інші негативні випадки. Так, у червні 2016 року до поліції звернувся директор ТзОВ «Розтоцьке» Григорій Максимів. Він повідомив правоохоронців про те, що в селі Горянка «Агро-Експрес-Сервіс» Сергія Костючка захопив понад 375 гектарів землі. У вересні того ж року до поліції звернувся директор
ТзОВ «Кременець Агро» Сергій Дудар із заявою про захоплення земель, яке орендує та обробляє його підприємство. І знову у поліцейських паперах «засвітився» «Агро-Експрес-Сервіс» Костючка. Причому не лише слабших конкурентів «щемить» підприємство випускника школи КДБ. Звичайні люди теж потерпають. Так, 28 грудня 2016 року до Кременецького райвідділу поліції звернулась жителька села Сапанів Кременецького району Леся Іщук. Вона повідомила, що техніка підприємства «Агро-Експрес-Сервіс» в ніч на 21 грудня обробила земельні паї, на які  не має жодного права.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення