Як не переносити зайвого на завтра та в новий рік, розповіла психолог Світлана Пушкар

1 січня 2018 року – понеділок. Ідеальний день для усіх, хто все відкладає на “з понеділка” або з “нового року”. 

Чому понеділок чи перші дні нового року у людей асоціюються із новими справами і переносять їх на ці дні? Які причини, що людина так багато в своєму житті відкладає на потім? Про це кілька слів психолога Світлани Пушкар.
– Вас попросили про послугу. – розповідає Світлана Пушкар. – Ви погодилися. Згодом відчули, що сил та ідей нема. А ті, що є, видаються безглуздими. Щодня виростає гора нагальних справ і ви забуваєте про все інше. Змушувати себе до дій себе не можете, якщо робите такі спроби, то їх очікує провальний результат. Проте, є способи, якими можна пробудити творчу енергію та бажання діяти: надихатися новою справою, думати про її результат, записувати ідеї. В такому процесі можете знайти шанси втілити задум легко. Якщо хочете від нього ще й задоволення, беріть паузу: собі – подумати, ідеям – дозріти. Життя мінливе. Немає сил сьогодні, є – завтра.
Перш ніж братися за нове, психолог радить чесно запитати в себе: це моє бажання, що отримаю від його втілення, мені це потрібно, що хочу насправді?
– Не поспішайте з рішенням. – продовжує Світлана Пушкар. –  Прислухайтеся до відчуттів – ваша справа чи ні. Ви не переносите на завтра важливе. А якщо відкладаєте, то – зайве, не своє. Якийсь час ще можна обманювати себе, що оте прагнення ваше, але згодом натхнення гасне і задум стрімко відправляється на понеділок. Ті справи, в результатах яких ви невмотивовані, котрі вам кимсь нав’язані, або прийняті через почуття вини та сором відмовити, можуть залишитися відкладеними назавжди.
Щоб не спотворити новий рік списком перенесеного на завтра, попрощайтеся з чужими бажаннями і сміливо йдіть назустріч своїм.
Джерело: PRO.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення