На Кременеччині сталось 3 нещасні випадки один із них смертельний

За 9 місяців 2017 року в районі сталось три нещасні випадки на виробництві в тому числі один зі смертельним наслідком.
Нещасні випадки ставались у ДП «Кременецьке лісове господарство» де працівник був інфікований укусом кліща під час виконання службових обов’язків,  у ТОВ «Крем Буд» де працівник отримав травму в результаті падіння з висоти під час виконання робіт на будівництві, а також у                ДНЗ «Почаївське ВПУ» де працівника було знайдено у непритомному стані в одному з приміщень закладу і  після госпіталізації за декілька днів він помер. За аналогічний період 2016 року в районі було зареєстровано одну виробничу травму.
Крім того в районі сталось чотири нещасні випадки, які кімісіями з розслідування цих випадків не були пов’язані з виробництвом, в тому числі три зних зі смертельним наслідком. Два такі нещасні випадки зі смертельним наслідком стались у Кременецькій гуманітарно-педагогічній академії ім. Тараса Шевченка. Один нещасний випадок стався у ТОВ «Кремліс» з особою, яка працювала за цивільно-правовою угодою та отримала травму ноги під час трелювання лісу.  Ще один випадок стався у ФОП П’ясецького О.Е. з працівником, який теж працював за цивільно-правовою угодою і помер в робочий час в результаті приодньої смерті.
Для порівняння, в наших сусідів: в Лановецькому районі сталось два нещасні випадки, в Шумському – один, в Збаразькому районі – нещасні випадки на виробництві не зафіксовані.
На рівні області за 9 місяців 2017 року на виробництві зареєстровано 42 нещасні випадки при яких потерпіло 46 працівників, в т.ч. 4 смертельно, а також виявлено 1 професійне захворювання. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року рівень загального травматизму збільшився на 10 випадків, травмовано більше на 14 чоловік,  рівень смертельного травматизму збільшився  на 2 випадки,  а профзахворювань у минулому році виявлено не було. Крім того 19 нещасних випадків розслідуванням визнано, як не пов’язані з виробництвом,  а 7 випадків знаходяться в стадії розслідування.
Протягом звітного періоду страхувальникам надавалась організаційно-консультативна і методична допомога. Проводились заходи з пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці. Було опубліковано 17 публікацій в засобах масової інформації з актуальних питань безпеки праці. Розповсюджено та надано допомога в розробленні понад 450 примірників нормативних актів з охорони праці. Надано страхувальникам і спеціалістам з охорони праці 61 консультацій і роз'яснень.
Аналізуючи виробничий травматизм, привертає увагу значна кількость травм на підприємствах, які комісіями з розслідування нещасних випадків не були пов’язані з виробництвом. Однією з причин цього є те, що між працівником і роботодавцем укладається цивільно-правова угода, а відповідно до ст. 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»,  страхуванню від нещасного випадку  підлягають особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту). Тому працівники з якими укладено цивільно-правові угоди в разі отримання травми не зможуть отримати страхові виплати передбачені законодавством. Тому користуючись нагодою хочеться нагадати як працівникам так і роботодавцям, що лише укладання трудового договору та сплата єдиного соціального внеску дає право працівнику на отримання виплат за втрачене здоров’я на виробництві.
Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством для своєчасного і ефективного проведення розслідування нещасних випадків, роботодавцям протягом доби необхідно повідомляти про травмування працівників відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві (тел. 2-38-14 або 0672086477).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення