Інформація щодо нарахування субсидій освітянам

Якщо працівникам освіти не вийде субсидія у жовтні через відпускні за червень, потрібно звернутися в листопаді для перепризначення субсидії!

Згідно пункту 8 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житло-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 №1050, із змінами) (далі – Положення), передбачено, що для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється, виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, відомості про які надаються структурним підрозділам з питань соціального захисту населення державною фіскальною службою, Пенсійним фондом України, фондами соціального страхування.
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на основі середньомісячного сукупного доходу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
Відповідно до п. 14 Положення субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується на не опалювальний та опалювальний сезон.
Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 №609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення, яким передбачено, що для призначення субсидій сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів за два квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія.
Тобто, при призначенні та перепризначенні субсидії на опалювальний сезон у жовтні поточного року відбувається на основі середньомісячного сукупного доходу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні та обчислюється за 1-2 квартали 2017 року.
Так, при нарахуванні субсидій працівникам освіти у довідку про доходи входить сума відпускних, яка разом із заробітною платою позбавляє права на отримання субсидії, або суттєво знижує її.
«Тому, у разі якщо працівникам освіти не вийде субсидія у жовтні 2017 року, оскільки були враховані відпускні у червні, то рекомендуємо звернутися в листопаді для перепризначення субсидії, але з новим пакетом документів (бо це буде вважатися нова субсидія), - рекомендує директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський. - Тоді, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, будуть брати до уваги 2-3 квартал і відпускні будуть враховуватися за ті місяці, за які вони нараховані. Але це не повинно носити масовий характер, тому що у кожного індивідуальна субсидія, треба консультуватися в місцевому управлінні соціального захисту» - повідомили у Департаменті соціального захисту населення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення