Названі підозрювані у справі про перестрілку в Княжичах

Генпрокурор назвав прізвища підозрюваних у справі про перестрілку в Княжичах, у якій загинув кордівець з Кременеччини.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру трьох посадовців Національної поліції у справі про перестрілку в селі Княжичі в грудні минулого року, в якій загинули п'ятеро правоохоронців. Про це повідомляють на сайті ГПУ, - пише LB.
"Повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27 , п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яким спричинено важкі наслідки, умисне вбивство двох і більше осіб і вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб і замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу трьом посадовим особам Національної поліції, які організували і забезпечили застосування вогнепальної зброї в с. Княжичі Броварського району, в результаті чого від кульових поранень загинули четверо співробітників поліції", - йдеться в повідомленні.
До суду також підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що безпосередні керівники поліцейської операції в Княжичах будуть звинувачені в тяжких злочинах, які не передбачають умовного терміну. У січні повідомляли, що Нацполіція притягнула до відповідальності близько 20 поліцейських у зв'язку з подіями в Княжичах: 7 поліцейських звільнили, 9 зазнали дисциплінарного покарання.
Четвер, 31 вересня, увечері Генеральний прокурор назвав прізвища підозрюваних.
"За фактом вбивства 5 працівників МВС у с. Княжичі, перевищення влади та недбалості працівників Національної поліції оголошено підозри колишньому начальнику управління карного розшуку Києва Куряті, колишньому заступнику начальнику відділу карного розшуку райвідділу Мариновському, старшому інспектору КОРДУ Курті. Планується вручення ще 8 підозр." - написа Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбук.
Джерело: TeNews 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення