Тернопільщина готується до нового навчального року

Стан підготовки навчальних закладів України до 2017/2018 навчального року обговорили під час селекторної наради, що відбулася під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.



«Якісна шкільна та позашкільна освіта — це, насамперед, запорука того, що наші діти у виростуть конкурентноспроможними особистостями», — наголосив Володимир Гройсман.
Участь у вказаній нараді взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.
«У Тернопільській області в 2017 році відкрито у дошкільних навчальних закладах 180 додаткових місць і до кінця року планується ще 170. Створено 16 опорних навчальних закладів (9 – у районах та 7 – в ОТГ).
Придбано понад 300 одиниць комп’ютерної техніки. Обладнано 30 навчальних кабінетів природничо-математичного циклу. Закуплено 46 шкільних автобусів. На ремонтно-відновлювальні роботи з державного бюджету використано 1 млн. 828 тис. грн., а з місцевого — 35 млн. 380 тис. грн.», — повідомив очільник області.
Мінрегіоном затверджено 24 об’єкти галузі освіти на загальну суму 43 млн. 69 тис. грн. Також на часі — реалізація концепції Нової Української школи. З 1 вересня у пілотному проекті візьмуть участь 4 навчальні заклади Тернопільщини.
«Уряд інвестує в освіту – це послідовна політика. Порівняно з бюджетом 2016 року, цього року видатки на освіту збільшено з 5,72% ВВП до 6,52% ВВП. Загалом зведений бюджет на освіту цього року складає 168,6 млрд грн проти 129,4 млрд минулого року», — зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
У той же час Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголосив про намір закласти у бюджет на 2018 рік кошти для підвищення зарплати педагогів, закцентував увагу на ліквідації черг у дитячі садочки, підтримці інклюзивної освіти, а також модернізації програм профтехучилищ.

Джерело: oda

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення