У Кременецькому краєзнавчому музеї відбувся майстер клас з рогозоплетіння та соломоплетіння

В рамках реалізації міжнародного проекту "Освіта для дорослих" в Кременецькому краєзнавчому музеї відбувся майстер клас з рогозоплетіння та соломоплетіння.

Працювало одразу два майстри, Стрикула Софія Іонівна із соломоплетіння продемонструвала, як колись робили Різдвяний дідух, Остапишинт Ілья Ананійович зробив із рогози жіночу сумку-корзину. Привітати майстрів та учасників майстер-класу до виставкової зали музею завітали представники кременецької міської влади, перший заступник міського голови Микола Миколайович Матвіюк, заступник міського голови Ярослав Васильвич Риндич, начальник відділу культури та туризму Ганна Валерієвна Бобровська.
Микола Миколайович у своїй промові після привітань наголосив про важливість підтримки традиційних ремесел нашого краю, а також розповів про цілу низку міжнародних проектів, які сьогодні реалізуються в місті. Ганна Валерієвна висловила слова підтримки та подяки організаторам дійства, а також виявила велике бажання сприяти в проведенні аналогічних заходів, майстер-класів народної творчості в стінах музею та нашому місті. Директор музею Андрій Володимирович Левчук сподівається налагодити проведення аналогічних майстер-класів систематично, розміщаючи розклад проведення заходів завчасно в ЗМІ для якісного інформування жителів та гостей міста. Адже відвідувачі майстер-класів, на його думку, отримують багато приємних вражень долучаючись до народних традицій.
Фото Кременецький краєзнавчий музей.Фото Кременецький краєзнавчий музей.Фото Кременецький краєзнавчий музей.Фото Кременецький краєзнавчий музей.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення