Донецькі пластуни завітали на Кременеччину

Цьогорічного літа до нас, на Кременеччину, знову завітали пластуни із південного сходу України.

«Наш «Пласт», – як розповіла Тетяна Переверзєва, керівник групи та комендант, – був заснований іще в 2003-му у м. Авдіївка (Донеччина). І того ж року ми офіційно зареєструвалися як молодіжна організація. Відомо, що «Пласт» – це українська скаутська організація, метою котрої є виховання у молоді патріотичного духу.
„Крім України, «Пласт» існує у вісьмох країнах світу, -- мовить Тетяна Переверзєва. -- У своєму місті ми є досить активними, нас сприймають як молодіжне об’єднання, співпрацюють із нами і влада, й громадські організації. На сьогодні в нашій організації налічується 22-оє осіб, троє вихователів, а решта -- молодь. Табір „Земля велетнів” ми вже проводимо сім років поспіль.
Спершу це було в Донецькій області („Пластова оселя”), але із 2014 року проведення таких таборів стало небезпечним, тож тепер ми вимушено проводимо всі вишкільні заходи поза межами Донбасу... Одного разу побували в Черкаській області, а останніх декілька років таборуємо саме тут, на Кременеччині, в урочищі «Вірля». Все розпочалося із нашої мандрівки південною Волинню: ми потрапили до ще нам зовсім невідомого Кременця, звернулися в міську раду та місцевий відділок Нацполіції з проханням зареєструвати нас і допомогти із місцем нашого розташування. Ось так ми й опинилися на хуторі Вірля та одразу ж закохалися в цю мальовничу, просто казкову місцину. Тож уже четвертий рік поспіль ми перебуваємо тут, на гостинній Кременеччині.

Можливо, що це -- збіг обставин, а може, й ні... Коли я поїхала до міста Кременця в пошуках організації екскурсії, то натрапила на туристичну агенцію „Ірини”, на дверях офісу котрої був прикріплений буклет... «Пласту». Мабуть, це саме доля нас звела, ось так і познайомилися ми з пані Іриною та паном Василем Чернігівськими, депутатом Кременецької міської ради. Як і минулого року, так і цьогоріч, вони активно нам допомагають. Наприклад, днями, разом зі своєю командою друзів-однодумців, це приязне подружжя приїхало до наших дітей-пластунів не лише з різними ігровими, спортивними програмами, майстер-класами (в рамках відвідин було проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та бісероплетіння за участі фахових працівників-майстринь Кременецького РЦДТ), але й із цінними подарунками, котрі згадані приватні підприємці придбали за власні кошти.

Тож ми дуже вдячні туристичній агенції „Ірини”, викладачам Кременецького районного Центру дитячої творчості -- пані Надії Волощук, Наталії Гладин та Лесі Сільвеструк, а також пані Катерині Григорівні Єрусалимець (викладачеві фізвиховання Кременецького педагогічного коледжу й депутату Кременецької міськради) -- за розуміння й допомогу!

На сьогодні в згадуваному таборі перебувають 37 чоловік, із яких 28 дітей -- із Авдіївки, Селідова, Маріуполя, Волновахи, а також вихованці київського «Пласту», котрий очолює та людина, яка й привела нас до «Пласту», -- священик УПЦ Київського Патріархату, отець Ігнатій Воловенко, якому ми дуже завдячуємо!..»
null
null
null
null
Матеріали сайту tenews.org.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення