Убивці Віталія Ващенка придумують нові версії захисту

У п’ятницю, 2 червня, у Зборівському районному суді відбулося чергове судове засідання по справі вбивства громадського активіста Віталія Ващенка.

Це вже третє судове засідання, на якому допитують свідків, які проходять по даному кримінальному провадженні. Цього разу допитали ще шістьох свідків, які допомогли суду ще краще прояснити деякі моменти. Двоє свідків з поважних причин на суд не з’явилися.
Також на судовому засіданні були всі учасники процесу, серед яких четверо нелюдів, які забрали життя у Віталія Ващенка. Утім, незважаючи на те, що вони скоїли страшний злочин, за який їм тепер загрожує довічне позбавлення волі, почуваються досить впевнено. Зокрема, це стосується організатора замовного вбивства. Він попри те, що має адвоката, намагається захищатися сам і постійно активно ставить запитання як не прокурору, який представляє обвинувачення, так тепер свідкам, які дають свої покази в суді.
Основне, що найбільше обурює, – організатор намагається довести, що приїжджав до Тернополя, купував GPS-трекери, комп’ютер задля того, щоб «ганяти» машини з-за кордону, а не тому, що він зі своїми спільниками стежив за активістом та готував його вбивство. Про це, власне, він був обмовився кільком свідкам. А один із убивць під час найму квартири у Тернополі в травні минулого року взагалі власниці квартири назвався учасником АТО і навіть сказав, що отримав кульове поранення ноги!
Власне, сьогодні після допиту свідків судове засідання завершилося. Продовжиться слухання 14 червня о 12-ій годині.
Нагадаємо, замовне вбивство Віталія Ващенка сталося на подвір’ї його будинку у Кременці. Наразі триває суд над виконавцями жорстокого злочину. Кримінальне провадження щодо замовника ще розслідують.
Джерело: Галас

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення