В Кременецькому краєзнавчому музеї відкривається виставка

В Кременецькому краєзнавчому музеї відкривається виставка "АМВРОСІЙ АНДРІЙОВИЧ ЖДАХА - УКРАЇНСЬКИЙ ХУДОЖНИК ТА ІЛЮСТРАТОР".

Амвросій Ждаха (06.12.1855 - 08.09.1927рр.) відомий як перший з українських графіків, що розпочав працю над комплексним оформленням "Кобзаря" Тараса Шевченка.
Також в творчому доробку А.Ждахи робота над ілюстраціями Нового завіту, "Іліади" та "Одіссеї" Гомера, "Слова про Ігорів похід", творів П.Куліша, М.Комарова, І. Липи, легенд В.Гаршина.
Художник відомий своїми серіями листівок з репродукціями ілюстрацій до українських народних пісень.
З 1908 р. він декілька років проживав у нашому чудовому місті Кременці, будучи викладачем в Єпархіальному жіночому училищі. Також тут, на Кременеччині, створив свої відомі акварелі "Вид Кременецького замку в ночі", "Річка Іква по дорозі до Почаєва", "Зимовий сонячний ранок".
На виставці представлений життєпис митця, та та ряд відомих листівок з ілюстраціями до українських народних пісень тощо.
Запрошуємо відвідати нашу тематичну виставку!

P.S. Читайте матеріали про Амвросія Ждаху в черговому номері газети "Діалог" та слухайте тематичну передачу місцевого радіомовлення старшого наукового співробітника Кременецького краєзнавчого музею Еліни Савчук.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення