Чи стане Кременець другою Уманню?

Нещодавно була вражена новим туристичним маршрутом Кременця під час короткої прогулянки! Козацьке кладовище, єврейський некрополь, джерело “Корито” та підземне місто, більш відоме як Кременецькі катакомби (каменеломні) не впізнати.
Назвичайно швидкими темпами усе впорядковують. Прибирають і очищають багаторічні завали сміття. Місця, які ваблять до себе туристів просто перероджуються на очах.
Як розповів перший заступник міського голови Кременця Микола Матвіють, таким перевтіленням місто завдячує проекту CHOICE “Перлини минулого намисто майбутнього”. Його активною реалізацією займається громадська організація “Кременецька екологічна ліга” спільно з Кременецькою міською радою, Національним природним парком “Кременецькі гори” та Кременецьким обласним гуманітарно-педагогічною академією ім. Т.Г. Шевченка.
Також вдалося довідатися про ймовірне захоронення у Кременці єврейського святого Цадека Мордехая… Але це вже зовсім інша сенсаційна історія, яка у майбутньому, у разі підтврдження, може стати потужним унікальним поштовхом у розвитку туризму Кременця.
Олена Ілинич
Джерело: poglyad.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення