Стало відомо куди на Кременеччині дівається 15 тис. тонн малини за сезон

Кременецький район Тернопільщини та його сусіди дають близько 15 тис. тонн малини за сезон. Значну частину ягід переробляє на пульпу підприємство «Беррі Трейд».

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».  

Директор підприємства Йосип Книжицький зауважує, що серед колосальної кількості ягоди, гарної, яка придатна, щоб йти у замороження, мало.


«В основному це ягода місцями маленька, а десь має різний колір. Така сама ситуація з полуницею, якої теж багато. До того ж її продають приватні подвір’я відрами, зрозуміло, яка там буде якість», – сказав переробник.

«Беррі Трейд» з низькоякісної ягоди виготовляє пюре, полуничное та малинове. 

Суть виробництва така: «Беррі Трейд» купує ягоду не найкращої якості 3-ї або 4-ї категорії, яка може бути побитою, після дощу, ушкоджена, але головне, щоб без плісняви та гнилі. 

Господарство швидко відправляє цю сировину на інспекційний стіл, де вона проходить ручну та магнітну інспекцію: прибирають сторонні домішки. Далі ягоду мелють, охолоджують та заливають у харчові бочки по 165 кг або автоцистерни 22‒23 тонни. 

Основні постачальники сировини – понад 100 малих та середніх підприємств із західних та південних областей, а також звичайні люди. Це ті, кому не пощастило: або град побив ягоду, або пошкодили незначні хвороби, розповідає Книжицький. Для такого типу перероблення вимоги до якості не є настільки суворі, як на заморожування або сушіння, що надзвичайно важливо для малого та середнього бізнесу, особливо за погіршених погодних умов.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення